DUINFESTIVAL

HEEMSKERK
 


DUINFESTIVAL

HEEMSKERK
 

DIT WAS HET PROGRAMMA VAN 2023

Het programma van Duinfestival Heemskerk staat altijd bol van het lokale muzikale talent, creatieve uitspattingen en prachtige verhalen. Denk aan onder andere talentvolle singer-songwriters, swingende bands, solo performers of hele orkesten, theater, spiritualiteit en dans. Fiets met ons mee!

  • 15.45 uur: Opening door burgemeester Alexander Luijten
  • Starttijden: 16.00, 16.30 en 17.00 uur.

 

Zorg dat je er vanaf het begin bij bent en blijf gezellig tot het eind! Want vooraf op de startlocatie vanaf 15.45 uur en na afloop waar we eindigen rond 18.30 uur, bieden we gratis vermaak met diverse bands of dj's.

 

Tot de volgende keer op 31 augustus 2024!

Pauline van Mourik

De nummers die Pauline speelt hebben allemaal een diepere betekenis en nodigen je uit écht te luisteren en even stil te worden. Ze speelt covers van Fia, Nessi Gomes, Ajeet, S10 & Maaike Ouboter. Sommigen van deze nummers worden ook wel 'medicine songs' genoemd en passen helemaal in de setting van het duin met de natuurgeluiden op de achtergrond. Enkele jaren geleden opende Pauline een studio met de wens om een plek te creëren voor yoga, events en muziek. Niet wetende dat zij zelf op een dag ook muziek zou maken. Het leven zit vol verrassingen, volg de weg die je plezier geeft!

Luna van Kester

Een singer-songwriter van 22 uit Heemskerk. Luna's liedjes hebben uiteenlopende boodschappen en zetten aan het denken over mentale gezondheid, gelijkheid, verdriet en discriminatie. In de openhartige teksten staan persoonlijke ontwikkeling en zingeving aan het leven centraal. Zichzelf begeleidend op haar rode gitaar zingt ze in het Nederlands en Engels; favoriete covers om te spelen zijn van artiesten als Froukje, Taylor Swift, Meau en Gracie Abrams. Muziek is voor Luna een manier om emoties te versterken, verwerken en over te brengen. Het is haar droom om de wereld een beetje te verbeteren met haar muziek.

Fleebag

Fleebag is een zomerse indie-pop/rock band met een ruig randje. De vijfkoppige band heeft zich gevestigd in Beverwijk. De opvallende groep is in 2021 opgericht en bestaat uit 5 talentvolle muzikanten die allemaal wat eigens met zich mee brengen. Ze maken een mooie mix van de huidige trends in de indie-pop/rock scene met funk en disco invloeden uit de jaren 70 & 80. Ze spelen eigen werk en wisselen af tussen energieke rock tunes en dromerige synthpop nummers. Live voegen ze hier een sfeervolle en energieke show aan toe die er voor zorgt dat het publiek wel mee moet dansen!

Sean Amare

Njola Ritzen (dwarsfluit) Njola Ritzen is in 2005 afgestudeerd voor de opleiding Klassiek Dwarsfluit aan het Conservatorium van Alkmaar, waar zij les had van Eugénie van der Grinten. Naast de dwarsfluit heeft Njola zich gespecialiseerd in het bespelen van de piccolo. Zij speelt naast Saen Amare in het Djinja Fluitkwartet en geeft optredens met diverse pianisten/organisten. Daarnaast speelt Njola regelmatig in begeleidingsorkesten bij musicals.

 

Ruud Kleiss (trompet) Ruud Kleiss was zes jaar toen hij met trompetspelen begon. Hij studeerde later trompet aan het Conservatorium van Alkmaar en vervolgens voor muziekdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Toen hij vijftien was begon Ruud met zijn eerste band. Inmiddels is hij veelvuldig te horen in diverse bands waaronder The Spinshot, Postman en The Soulsnatchers. Daarnaast geeft Ruud als muziekdocent les aan het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem.

 

Ruud Luttikhuizen (piano) Ruud Luttikhuizen begon op zijn zevende met pianolessen. Al gauw begeleidde hij in zijn tienerjaren diverse koren in de Zaanstreek. Na de afronding van zijn pianostudie in 1994, studeerde Ruud schoolmuziek, beiden aan het Utrechts Conservatorium. Vanaf 1997 heeft Ruud een succesvolle pianolespraktijk en is hij repetitor en muzikaal leider bij diverse pop-, en kerkkoren. Daarnaast speelt Ruud regelmatig in diverse musicalproducties waaronder Belle en het Beest, Zorro en The Wizz en begeleidt hij solisten en andere musici bij uiteenlopende optredens. 

Zorgenkind

Laten we opnieuw beginnen en een dialoog aangaan met de natuur.

 

Wat is er toch mis in onze relatie met de natuur?

We kunnen eigenlijk niet leven in de natuur. We hebben verwarming nodig, een schuilplaats, een huis, land om te bebouwen en om dieren te laten grazen. Sinds we een vaste woonplaats hebben, zijn we in botsing met de natuur, als in een oorlog. Voortdurend passen we het landschap aan zodat het steeds beter past bij onze behoeften en als dat tot problemen leidt, dan temmen we de natuur een beetje. En dat is een lastig proces wat we nog steeds niet onder controle hebben. We hebben het liefst de natuur aan de leiband en de natuur moet doen wat wij graag willen. Helaas laat de natuur zich niet temmen, evenmin als de mens. Je kunt de mens lang onderdrukken zelfs een lange tijd als slaaf hebben maar opstand, komt er uiteindelijk toch aan. Een dansduet en een verhaal.

 

Performers

Dans Kamee Frieling en Laisvie Ochoa

Tekst en mime door Ari Peterse

Kamilliedjes

Kamilliedjes bestaat uit: Lieke Jacobs, Pauline van Schagen en Mariska van der Leij. Deze drie dames zingen onversterkte meerstemmige liedjes, in diverse stijlen: folk, country, bluegrass, popliedjes, mantra’s. Vaak met gitaarbegeleiding. “We houden enorm van meerstemmig zingen. Het geeft ons een kick als onze stemmen mooi samen komen. We zingen onversterkt, met of zonder gitaar. Daarmee tonen we ons kwetsbaar en krachtig tegelijk. We zingen het liefst in een kleine, intieme setting en buiten in de natuur. Onze naam – Kamilliedjes – staat symbool daarvoor. Het is een samenvoeging van Kamille en liedjes. Kamille staat voor ons voor natuur, rust en zachtheid. Ons optreden op het duinfestival wordt een vocale ode aan vogels, waarbij het publiek kan meedoen. Grappig en mooi. Meer dan dat verklappen we nog niet.” 

Klankschalen

Klank is de moedertaal van het hart en de eenvoudigste weg om je lichaamscellen aan te spreken. Klank is trilling, zet alles in beweging maakt ruimte voor verandering en heling. Terug naar de stilte, binnenin naar je eigen wijsheid. Tijdens een klankmeditatie werkt Joke Welboren met de klankschalen en andere natuurlijke instrumenten ook in combinatie met helende stem door intuïtief zang en oude mantra’s in Sanskriet en vanuit de Tibetaanse Böntraditie. Door de trillingen van de klanken ontstaat vaak een diepe rust. Blokkades kunnen worden losgelaten waardoor weerstand en angst weggenomen worden. Er ontstaat een gevoel van ontspanning en vrede, waardoor het zelfhelende vermogen van ons systeem in werking gezet kan worden. Je hoeft niets anders te doen dan jezelf over te geven aan de klanken.

Seaside Bigband en Moussé Dramé

De Seaside Bigband bestaat uit 18 muzikanten en heeft het traditionele repertoire verlaten om kruisbestuivingen met andere muziekstijlen aan te gaan. Zo ook met Moussé Dramé, gegrond in het spelen van Djembé sinds zijn kindertijd. Hij ontwapent door zijn vrolijke uitstraling en zijn stralende lach en weet velen te interesseren voor Senegalese en Malinese ritmes. De Seaside Bigband en Moussé Dramé kunnen zich beiden vinden in de West-Afrikaanse muziek van Fela Kuti en dat is het uitgangspunt geworden van een muzikaal onderzoek. Tijdens een eerste samenwerking ontdekten ze een rijkdom aan subtiele ritmes die ze nog nooit tegen waren gekomen. Toegevoegde waarden zijn de melodielijnen en de harmonieën van de tonen, waardoor alle ritmes een diepere betekenis krijgen.

Volgt...

Meer informatie volgt...

Duinfestival Heemskerk© 2018-2023 - Logo/flyer: karenvleugel.nl - Website: neversaynicky