DUINFESTIVAL HEEMSKERK

PROGRAMMA 2022

Het programma van Duinfestival Heemskerk staat bol van het muzikale talent, creatieve uitspattingen en prachtige verhalen!

Fiets langs muzikale optredens, theater en dans. Trommel mee op de rommel van Chris, geniet van de prachtige stem van Jenny de Wit en zing mee met het Folkse Hangfolk. Ontdek wat geluk is met Piet Paree en Sjanneke. Verbaas je over mentalist Kenneth en raak betoverd door de dans van Halte6 en Tilt.

• 15.45 uur: Opening door wethouder Aad Schoorl.
  • Starttijden: 16.00, 16.30 en 17.00 uur.

Zorg dat je er vanaf het begin bij bent en blijf gezellig tot het eind! Want vooraf op de startlocatie om 15.30 uur en na afloop waar we eindigen rond 18.30 uur, bieden we gratis vermaak met de bands Civilized en Aprilfools.

Het was fantastisch op 27 augustus, bedankt!

Trommel op Rommel - Chris CCPG

De CC Percussion Group bestaat uit enthousiaste leden afkomstig uit verschillende percussie lesgroepen. Ze verzorgen optredens op o.a Braziliaanse percussie instrumenten. Dezelfde ritmes worden ook gespeeld op kunststof vaten, Trash Percussion, Trommel op Rommel, wat ze zullen laten horen tijdens het Duinfestival. De groep speelt een mix van Afrikaanse, Braziliaanse en Cubaanse ritmes en breaks. Het publiek wordt altijd actief betrokken tijdens onze optredens.

Blijft de Tapuit in de duinen broeden?

Het toneelstuk “Blijft de tapuit in de duinen broeden?” wil het onderwerp uitsterven bespreekbaar maken. Waarom maken we ons eigenlijk zo druk over het eventuele verdwijnen van de broedende tapuit hier in de duinen? De dino is er ook niet meer, so what? In een mini-expositie bij het begin van de wandeling die ons naar de speelplek moet brengen, worden meer verdwenen zaken getoond: de telefoon met draaischijf, oude bankbiljetten, oude computer of strandstoel ect.

De voorstelling probeert het publiek de vraag te laten beantwoorden of de natuur in z’n huidige vorm moet blijven bestaan of accepteren we dat sommige levensvormen verdwijnen.

Homemade Lemonade

Homemade Lemonade is een akoestisch duo uit Heemskerk. Ze spelen muziek van allerlei tijden en steken dit in een eigen akoestisch jasje. Pop muziek van de jaren 60 tot en met nu, van de Beatles tot Ed Sheeran worden met zang en gitaar net iets anders gespeeld dan standaard. Homemade Lemonade stond ook op de allereerste editie van het Duinfestival.

Mentalist - Kenneth

Mijn naam is Kenneth en ik ben een mentalist. Wat is nu eigenlijk een mentalist en wat doet die?

Iedereen heeft wel eens te maken met onverklaarbaar toeval: soms denk je aan iemand en ineens gaat de telefoon en dan is het de persoon waar je net aan dacht! Of je zit de hele tijd met een bepaald liedje in je hoofd en als je dan de radio aanzet, wordt precies dat liedje afgespeeld!

Of dat je ergens over straat loopt en ineens voel je dat iemand naar je kijkt, als het ware alsof je de ogen van die ander in je nek voelt prikken. Dat zijn allemaal voorbeelden van een ‘zesde zintuig’ dat bij iedereen aanwezig is, maar bij de een is het wat verder ontwikkeld dan bij de ander. Hier wordt soms ook naar verwezen als we het hebben over intuïtie. Intuïtie is slechts een gevoel dat ergens door wordt opgeroepen, maar waarvan het meestal verstandig is om te volgen, zonder dat je eigenlijk precies weet waarom je intuïtie je dit duidelijk wil maken.

Een mentalist is iemand die dat ‘zesde zintuig’ en die intuïtie na jaren van training heeft kunnen evolueren naar een echt zintuig. De mentalist is dus in staat om waarnemingen te doen die zich afspelen buiten het bereik van de normale zintuigen. Hiervan zal ik tijdens het duinfestival proberen een demonstratie te geven. Met een aantal experimenten zal ik de grens van de ‘normale’ waarnemingen overschreiden en proberen met mijn ‘zesde zintuig’, gevoel en intuïtie informatie te achterhalen en voorspellingen te doen.

Hoewel ik inmiddels aardig geoefend ben moet worden gezegd dat mentalisme helaas geen exacte wetenschap is. Dat betekent dat bij deze experimenten de uitkomst niet altijd zeker is en dat een uitleg waarom ik dingen weet niet altijd mogelijk is, omdat ze dus vaak gebasseerd zijn op gevoel en intuïtie.

Hang Folk

Muziekgroep uit Heemskerk die zich bezig houdt met lekker-in-het-gehoor-liggende liederen uit de Nederlandse, Schotse en Ierse volksmuziek, aangevuld met balladen in meerdere talen.

Halte 6 - Tilt

Met je voeten in het zand dansen op het ritme van de golven…

TILT is een dansvoorstelling over de verhouding tussen de natuur en het menselijk ego. Maken wij dagelijks de juiste keuzes om te zorgen dat onze leefomgeving behouden wordt?

In deze festivalversie van de voorstelling TILT staat het bijzondere ‘plastic dress’ kostuum centraal. In combinatie met dans en live muziek wordt de boodschap van TILT in een verkorte versie levend voor het publiek.

De Koning en de Violist - Piet Paree & Sjanneke van Herpen

Wat is geluk? Een zoektocht naar geluk door Sjanneke van Herpen (viool) en Piet Paree (verteller).